Özel Öğrenme Güçlüğü; dili yazılı ya da sözlü anlamak ve kullanabilmek için gerekli olan bilgi alma süreçlerinin birinde veya birkaçında ortaya çıkan ve dinleme, konuşma, okuma, yazma, heceleme, dikkat yoğunlaştırma ya da matematiksel işlemleri yapma güçlüğüdür.
Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB); sosyal iletişim ve etkileşim becerilerinde yetersizlik ile sınırlı ve yineleyici davranış, ilgi ve etkinliklerle kendini gösteren ve erken çocukluk döneminde ortaya çıkan yaygın gelişimsel bir bozukluktur.
Down sendromu, yaşam boyu süren bir genetik bozukluktur. Bu bozukluk, 21. kromozomun üç kopya olmasından kaynaklanır. Bu durum, bebeklerin doğuştan bazı karakteristik özellikler ve zihinsel yeteneklerdeki azalmayla birlikte gelir.
Zihinsel Yetersizlik; hem zihinsel işlevde bulunma hem de pek çok günlük kavramsal, sosyal ve pratik becerileri içeren uyumsal davranışlarda önemli ölçüde sınırlılıklarla tarif edilen ve 18 yaşından önce ortaya çıkan bir yetersizliktir.
Yaygın Gelişimsel Bozukluk; ileri düzeyde ve karmaşık bir beyin gelişim yetersizliği olarak tanımlanabilmekte ve sosyal etkileşim, sözel ve sözsüz iletişim ve tekrarlayıcı davranış zorluklarıyla karakterize edilir.
Gelişimsel Dil Bozukluğu / Özgül Dil Bozukluğu; diğer biyomedikal koşullarla açıklanamayan ve 'dili öğrenme ya da kullanma' alanlarında ortaya çıkan problemlerle karakterize bir bozukluktur.